İyi bir tedavi için teşhisin net konması ve uygulamaların buna göre planlanması gerekir. Dirsek ağrısı tedavisinde amaç ağrıyı geçirmek ve dirsek fonksiyonlarını ve eklem hareket açıklıklarını normale getirmektir.
Fizik Tedavi: Hareket kısıtlılığında eklem kapsülünü tedavi edebilmek için fizik tedavi şarttır. Bu tip hastalarda ultrasound gibi derin dokularda ısı oluşturan bir uygulamadan sonra dokuların esnekliğini arttırılmalıdır. Yeterli germe ile esnklik uygulanmayan hastalarda açılma sağlanamaz.
Robot Lazer: Özellikle tenisçi ve golfçü dirseği ile bursitlerde önerilir. Bu dokularda oluşan mikropsuz iltihabın iyileşmesi, dokularda kan akımının artması, dokunun kendini yenilemesi gibi etkileri vardır.
Proloterapi: Dirsek problemlerinin çoğu dirsek çevresindeki bağların gevşemesi sonucu oluşur. Proloterapi, dirsekteki bağların ve kasların kemiğe yapışma yerlerine yoğunlaştırılmış solüsyonların enjekte edilmesidir. Proloterapi solüsyonu dirseğin ana çatısını oluşturan bağların onarılmasını sağlar. Özellikle dirsek bağlarının gevşemesi sonucu ortaya çıkan ağrılarda, tenisçi ve golfçü dirseğinde etkili bir tedavidir.
Kuru İğneleme: Ön kol kaslarında oluşan ağrılarında çok etkin bir tedavi yöntemidir. Steril ince iğnelerin kasın içindeki ağrılı düğümlere batırılması yöntemidir.
Kinesio Bantlama: Cilt yüzeyine birtakım özel bantların uygulanması yöntemidir. Uygulanan bölgede kasları destekleyerek zorlanmaları azaltır, ters hareketler yapılmasını önler. Dirsek ağrılarında korunma ve tedavi açısından değerli bir yöntemdir.
Mobilizasyon: Elle uygulanan itme, çekme ve gevşetme yöntemidir. Dirsek problemleri bazı postür bozukluklarına ve omuz ekleminde oluşan bloklara bağlı olabilir. Bu blokların mobilizasyon yöntemiyle bu bloklar birkaç seansta çözülebilmektedir.
Egzersiz: Tüm dirsek problemlerinde egzersizin önemi olup, eklem hareketinin korunması çok sağlanmalıdır. Hareket kısıtlılığı gelişti ise bu kısıtlılığın açılması için germe ve eklem hareket açıklığı egzersizleri yapılmalı, erken dönemde ise eklem hareket açıklığı egzersizleri yapılmalıdır. Ağrılı ve hareketsiz eklemin kasları zayıflayacağından kas gücünü korumak veya yeniden kazanmak için güçlendirme egzersizleri yapılmalıdır.