Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Fitoterapi

Fitoterapi, insanlık tarihi kadar eski bir bilimdir. Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelmektedir. Bitkisel kökenli ilaçların tedavide kullanılmasını amaçlayan bilim dalıdır. Bazı bitkilerin tamamının bazılarının ise belli kısımlarının kullanılarak hazırlanan doğal kürlerle hastalıkları tedavi etmeyi ve oluşmadan önce engellemeyi amaçlar.

Bitki Bilimi olarak bilinen Farmakognozi ve Bitkisel Tedavi bilimi olan Fitoterapi öğrenimi, tanı, klinik ve tedavisi belli bir bilimsel etik ve disiplin gerektirmektedir. Çok iyi bilinen bir adaçayının bile 80 değişik çeşidi doğada yetişmektedir. Uzman kişiler bile zaman zaman bitkiyi çıplak gözle baktığında bitkinin toksik olup olmadığını ayırt edememekte ve laboratuar ortamında tanımlamaktadırlar.

FİTOTERAPİ- BİTKİSEL TEDAVİ

Fitoterapi, insanlık tarihi kadar eski bir bilimdir. Bitkisel kökenli ilaçların tedavide kullanılmasını amaçlayan bilim dalıdır. Bazı bitkilerin tamamının bazılarının ise belli kısımlarının kullanılarak hazırlanan doğal kürlerle hastalıkları tedavi etmeyi ve oluşmadan önce engellemeyi amaçlar.

Farmakognozi (Bitki Bilimi) ve Fitoterapi (Bitkisel Tedavi), öğrenimi, tanı, klinik ve tedavisi belli bir bilimsel etik ve disiplin gerektirmektedir. Çok iyi bilinen bir adaçayının bile 80 değişik çeşidi doğada yetişmektedir. Uzman kişiler bile zaman zaman bitkiyi çıplak gözle baktığında bitkinin toksik olup olmadığını ayırt edememekte ve laboratuar ortamında tanımlamaktadırlar.

Bir Diğer Anlamla Fitoterapi: Geleneksel bitkisel tıbbi ürünler ve bitkisel droglarla yapılan bir tıbbi tedavi yöntemidir.

Etki alanları

Fitoterapi hangi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır?

  • Migren, diğer baş ağrıları.
  • Atardamar ve toplardamar kan dolaşımı bozukluğu,
  • Kalp hastalıkları, tansiyon problemleri.
  • Alerji, cilt hastalıkları,
  • Romatizma, osteoporoz, hormonal dengesizlikler,
  • Uykusuzluk, değişik kriz dönemi problemleri.
  • Üst solunum yolları enfeksiyonları.
  • Aşırı kilo, kilo alamama,
  • Kadın hastalıkları, menstruel düzensizlik, menopoza giriş zorlukları.
  • Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, tiroit bezi hastalıkları.
  • Kemoterapi sonrası tedavi,
  • Şeker hastalığı, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları,
  • Karaciğer ve safra kesesi hastalıkları.
FİTOTERAPİ NEDEN ÖNEMLİ

İnsanlık tarihinde tıp bilimi anatomi bilgisine dayanan cerrahi ve geleneksel yöntemleri kullanan ve geliştiren dahiliye yönünde gelişmesine devam etmiştir. Hastalıkların tedavisinde Kronik hastalığı olan hastalara kimyasal tıp öğretileri bir takım ilaçları yazılıyor, hastalar ilaçlarını kullanıyor, tekrar gelişlerinde reçeteleri yenileniyor. Fitoterapi, kimyasal tıp dışında bitkilerle tedavi seçeneğidir.

İlaçlarını kullanmasına rağmen, diyabet veya hipertansiyon hastalığı iyileşmiyor. Kimyasal tedaviye rağmen hastalık ilerlemeye devam ediyor, bir noktadan sonra ilaçları yeterli gelmiyor. Hastalarda ayak yaraları, böbrek yetmezlikleri, kalp damar, göz ve başka problemler eşlik ediyor.

Günümüzde kullandığımız birçok ilaç bitkisel kökenden geliştirilmiştir. Kalp hastalarının kullandığı digoxin denilen kalp güçlendirici ilaç, digitalis bitkisini özüttür. Kalp yetmezliğinde digitalis bitkisinin kullanımı hem zahmetlidir, hem gerçekçi değildir. Bunun yerine alışılmış, ucuz, temini kolay digoxin kullanılmaktadır. Aspirin söğüt ağacı kabuğundan elde edilmiştir. Kanser hastalarında kullanılan toksik ilaçlar öncelikle mantarlardan elde edildi. Penisilin küflerden elde edildi. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Maddelerin üç boyutlu dizilimi ile ilgili kimyasal üretim yaşamımızda birçok değişikliğe yol açtı. Toz şeker, rafine yağ, kristalize tuz ve tabi kimyasal ilaçlar. Aromalı tuzlar, bulyon, yapay tatlandırıcılar bu kimyasallere örnektir. Günümüzde kimyasal ilaçlar devasa büyük bir sanayidir.

Farmakokimyasal tıbbın temel sorusu “Bu hastalığa hangi ilacı vermeliyim?” haline gelmiştir. Fitoterapötik ve farmakokimyasal tedavi yönüyle olması gereken yaklaşım ise bu hastalığı nasıl tedavi edebilirim yaklaşımı olmalıdır. Bitkisel tedaviler alanındaki uzmanlık ışığında, bitkilerin içindeki aktif maddelerden faydalanıp, doğru beslenerek sağlıklı bir yaşam açısından Fitoterapi önemli bir tedavi şeklidir.

Kanser tedavisinde hücre öldürücü zehirler vermek yerine, kanserin neden bu kadar yaygınlaştığı sorgulanmalı ve doğal koruyucu yöntemler geliştirilmelidir. Maddi kısmını şimdilik bir yana bırakırsak en önemli konu üretilen kimyasal ilaçların içerikleridir. Doğal organizmalara girmemiş kimyasal maddeler artık giriyor olmasıdır. Fitoterapi bu nedenlerle hatırlanmaya ve araştırılmaya değer bir bilimdir.

FİTOTERAPİ ile gücünüzü doğadan alın!

fitoterapi

Eriğin Faydaları

Erikler, sunduğu çeşitli sağlık yararları ile son derece besleyici meyvalardır. Birkaç kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek lif ve antioksidanlara ek olarak birçok vitamin ve

Devamını oku »
fitoterapi

Daha Fazla Kuşkonmaz Yemeniz İçin 6 Neden

Bilimsel adı Asparagus officinalis olan kuşkonmaz, zambak familyasından bir sebzedir. Kuşkonmazın yeşil, beyaz ve mor gibi çeşitli renkleri vardır. Kuşkonmaz düşük kalorilidir ve temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla

Devamını oku »
fitoterapi

Karalahananın Sağlığa 10 Faydası

1. Karalahana Dünyanın En Besleyici Gıdalarındandır Karalahana, lahana, brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi turpgillerden bir sebzedir. Birçok farklı lahana türü vardır. Yapraklar yeşil veya mor

Devamını oku »