Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

AMELİYATSIZ BEN TEDAVİSİ

Ameliyatsız ben tedavisi. Ben (nevüs) oval ve dairesel şekillerde vücudun herhangi bir yerinde oluşabilirler. Benlerin bir kısmı doğuştan görüldüğü gibi, bazen de sonradan çıkabilirler. Derimizin renginde, kahverengi veya siyah renkli olan bu benler sıklıkla yüzümüzde, göz kapaklarımızda, koltuk altlarımızda, sırt ve göğüs bölgelerimizde çıkabilir ve estetik açıdan  can sıkıcı olabilirler.

Ben Oluşma Nedenleri

Benlerin neden oluştuğu hakkında tam bir somut neden bilinmese de  oluşumu hakkında birçok faktör suçlanmaktadır. İnsan vücuduna eşit bir şekilde dağılarak rengini veren melanin maddesi gruplaşarak tek bir noktada toplandığında koyu renkli ben (nevüs)  oluşumuna neden olmaktadır. Benler saçlı deri ve genital bölge dahil olmak üzere vücudun her yerinde ortaya çıkabilirler.

Benleri alınmalı mı?

Benler (nevüsler) sabit renk ve boyutta kaldıklarında genelde herhangi bir sorun oluşturmazlar. Fakat  renk değişikliği veya büyüme fark edilirse mutlaka uzman tıp doktoru tarafından değerlendirilmelidir. Bazı benler de düşük olasılıkla olsa da zaman içerisinde kendiliğinden küçülerek kaybolabilirler. Estetik olarak kötü görüntüye sebep olan benlerde aldırılabilir. Bir çok ben yeri itibariyle kişileri oldukça rahatsız edebilirler. Bu tarzda ki rahatsız edici benleri aldırmak doğru olacaktır.

Benleri Aldırmak Zararlı mıdır?

Benlerin alınması ile ilerde daha kötüye gideceği gibi yaygın bir yanlış inanış vardır. Ancak tam tersi olarak alınmaması durumunda Malign Melanom adı verilen deri kanserine yakalanma riski ihtimali vardır. Bu nedenle benleri aldırmak zararlı değil tam tersine kansere dönüşüm riskini ortadan kaldırmaktadır. Bu açıdan mevcut benlerin herhangi bir risk oluşturmaması ve hayati tehlikeye yol açmaması için erken dönemde alınmasında yarar bulunabilmektedir.

Çeşitleri

Koyu renkli, renksiz, yüzeysel, büyük, küçük, kıllı ve kılsız gibi çeşitli benler insan vücudunda oluşabilir.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BEN TEDAVİSİ

Vücut üzerinde duran benin kanserleşme riski daha fazladır,  alınmış olan benin kanser yapma olasılığı bulunmamaktadır. Ben (nevüs) aldırmak için ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler bulunmaktadır. Ancak ameliyatsız yöntemler avantajları bakımından daha fazla tercih edilmektedir.

 Lazer ile ben aldırma tedavisi: Ameliyatsız ben tedavisinde lazer ile buharlaştırma yönteminde  olmayan yüzeysel benlerin alınma işleminde başarı oranı yüksek tedavi yöntemidir.

Radyo frekans ile buharlaştırma tedavisi: Radyo frekans ile buharlaştırma tedavisi ben (nevüs) tedavisinde başarılı bir yöntemidir. Elektrik enerjisinin radyo dalgalarına dönüşmesi ile uygulanan bu yöntemde yüzeysel  benler buharlaştırılarak yok edilir. 3 dakika kadar kısa bir sürede gerçekleştirilir. Ben tedavisinde herhangi bir kesi, dikiş ya da pansuman gerektirmez.

Radyokoter ile damar beni dediğimiz hemanjiom hariç büyük, küçük renkli, renksiz tüm benlere tedavi uygulanabilir. Ben tedavisi yapılan bölgede tekrar ben oluşumu meydana gelmez.

Bu bilimsel olan yöntemlerin dışında benlerin yok edilmesi için çeşitli yöntemler öğrenilebilir. Örneğin evde uygulanabilecek ben tedavisi için bitkisel kürler bulunmaktadır. Aynı zaman da birçok kişi de benlerini ip bağlayarak kendileri koparmaya çalışmaktadır. Risk oluşturabilen bu yöntemler denenmemeli ve benlerle oynanılmamalıdır.

Ben Aldırmak İz Bırakır mı?

Yani direk olarak evet veya hayır demek doğru bir yaklaşım değildir. Örneğin ameliyat ile alınan benlerin yerinde dikiş izi kalacak ve benden daha fazla rahatsız edici bir görünüme sebep olabilmektedir. Ancak lazer ya da radyo frekans gibi yöntemlerle alınan benlerin yerinde herhangi bir iz kalmamakta ya da sivilce izinden çok daha belirsiz bir iz kalabilmektedir.