Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

SELÜLİT TEDAVİSİ

SELÜLİT NASIL OLUŞUR?

Vücudun genellikle kalça, bacak, dizin ve bileğin iç kısımları, baldır bölgelerinde derinin portakal kabuğu görünümü almasıdır. Selülit, östrojen hormonunun etkisiyle oluşabilen, kilo alımı ve hareketsizlik oluşan estetik bir sorundur. Selülit, hormonal ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan bir patolojik süreçtir. Cild metabolizmasının yapıldığı, suyun toplandığı konnektif ve elastik dokuda yapı bozulmasıdır. Selülit tıpta hidrolipodistrofi veya olarak adlandırılır. Yağ hücrelerinin lobüller halinde sıkışarak büyük ve küçük nodüller oluşturan bir dolaşım sorunudur. Erkeklerde çok nadir görülen selülit problemi, genellikle büyüme çağında ortaya çıkar ve kadınların %90’ınde görülebilmektedir. Konnektif doku içine hapsolmuş yağ birikintileri cildin kalınlığının ve hareketliliğinin azalmasına neden olur. Elle dokunulduğunda cilt sertleşmiş ve pütürlü portakal kabuğu görüntüsünü verir.

Selülit Oluşumunu Etkileyen Faktörler

  • Hormonal nedenler: Dokularda su tutma özelliği nedeniyle kadınlarda kadında östrojen hormonu artması, ergenlik, gebelik ve premenapoz selülite özellikle zemin hazırlar. Travma sonrası yağlanmada selülit oluşumunda etkin faktörlerdendir. Erkeklerde selülitin daha az görülmesinin nedeni, yağlı hücre oluşumunda etkisi olmayan erkeklik hormonları rol oynamaktadır.
  • Sindirim, dolaşım, jinekolojik sorunlar, doğuştan yatkınlık, hareketsizlik, çok ayakta durmak, kadın olmak, şişmanlık, aşırı ve hızlı yağlanma, dolaşım sorunu olmak selülit için hazırlayıcı faktörlerdir.
  • Genetik faktörler
  • Obezite ve fazla kilolar
  • Dengesiz beslenme ve yetersiz su içme, aşırı miktarda tuzlu, şekerli ve yağlı gıdalar tüketmek
  • Kola ve kahve gibi içecekler
  • Hareketsiz sedanter yaşam
  • Sigara, alkol ve stres

Selülit Dört Aşamada Gelişir

Grade I: Damarlar parçalanır ve dermisteki kılcal damar ağlarının kaybıyla sonuçlanır. Epidermis hala sağlıklıdır ve selülite dair bir belirtiye rastlanmaz. Kaslar kasıldığı zaman veya deri elle sıkıştırıldığı zaman portakal kabuğu görünümü oluşmaktadır.

Grade II: Elle sıkıştırılmadan veya kaslar kasılmadan bile portakal kabuğu görünümü vardır. Dermisteki kalite kaybı ileri boyuttadır. Yağ hücreleri daha da çok şişmiştir ve aşırı güçsüz bir hal alan dermisten dışarı ve yukarı doğru itilmeye başlar. Bu durum kan akımını da kötü yönde etkiler.

Grade III: Portakal kabuğu görünümü iyice yerleşmiştir. Ciltteki yağ hücrelerinin çevresinde septum olarak bilinen sert birikintiler meydana gelmiştir.

Grade IV:

Deri elastikiyeti azalmış cilt dokusu derin selülitler içerip süngerimsi ve pörsük görünümdedir. Elle muayenede sert iri ve ağrılı nodüller saptanır. Dermis bölgesindeki çıkıntıları kolaylıkla görülebilir.

Selülitte Beslenme Rejimi

Beslenme, su açısından zengin, tuz açısından fakir olması gerekir. Bol hareket ile beraber detoks beslenme kürleri, selülit mezoterapisi, dolaşımı düzelten bölgesel terapiler ve yağ kırma tedavileri uygulanmalıdır.

Hamilelikte Selülit Gelişimi

Selülitin gelişmesine vakaların çoğunda hamilelik neden olmaktadır. Çünkü doğumdan önce ve doğumdan sonra meydana gelen hormonal değişimler, gerçek bir dengesizliğe neden olur.

Menopoz döneminde şişmanlamaya doğru belirli bir eğilim olur. Hormonal dengesizlik ile vücut su tutar ve selülit gelişir.

Selülit Tedavisi

Sert sporlar, vücudun belirli bir kısmını çalıştıran ve düzensiz yapılan sporlar hiçbir işe yaramaz. Selülite karşı en etkili spor tempolu yürüyüş ve yüzmedir. Selülitten korunmak için çok hareket edilmeli, vücut egzersizleri yapılmalı ve günde ortalama 1500 kalori alınmalıdır.

Selülitin yaygın olması durumunda tedavi daha uzun sürer, ancak selülitin yaygınlığı tedaviyi olumsuz etkilemez.

Psikolojik dayanağı olmayan ve 15 yaşlarında oluşan selülit, hormonal bir düzensizliğin işaretidir.

Selülit tedavinde MEZOTERAPİ yöntemiyle, selüliti oluşturan süreç tersine çevrilir ve yağ hücreleri düzeyinde lipoliz harekete geçirilir. Selülit ve bölgesel zayıflamada MEZOTERAPİ etkili bir yöntemdir.

Tüm selülit aşamaları tedavi edilebilir, ancak selülit tedavisine erken başlanması başarı şansını arttırmaktadır.

Zararlı maddeleri ve toksinleri vücuttan atmak için, (kilo X 30) hesabı yapılarak günlük içilmesi gereken su miktarı hesaplanır.

DOLAŞIM MASAJLARI: Lenfatik ve kan dolaşımına yöneliktir. Deri altı kan dolaşımını aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlar.

LENFATİK DRENAJ MASAJLARI: Özellikle lenf dolaşımı üzerinde etkilidir. Masajın, hem elle, hem de aletle uygulanan şekilleri vardır. Her iki masaj sonunda da hücrelere bolca oksijen gidiyor ve toksinlerinizin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

SELÜLİTTE OZON TEDAVİSİ

Selülit tedavisine ozon tek başına bir tedavi olarak kullanılabilir ve güzel bir kozmetik etki için ciltaltı ozon enjeksiyonları şeklinde birkaç tedavi yeterli olacaktır. Daha ileri vakalarda, selülit terapisi programı lokal ozon tedavisi ile (ciltaltı ozon enjeksiyonları, masaj ve ozonlu yağ ile sarmak) sistemik ozon tedavisini (damar içinden ozonlanmış solüsyonlar ve hastanın kendi kanını vermek) kombine ederek daha belirgin ve kalıcı sonuçlar sağlamaktadır. Parenteral (damardan ) uygulanan tedaviler hormonal altyapıyı düzelterek protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasını düzenler, stres ve kronik yorgunluğun sonuçlarını ortadan kaldırır, sinir sisteminin uyarılma ve inhibisyonunu dengeler ve tüm organizmanın oksijen desteğini arttırır. Ozon tedavisiyle yağlı katmanlarda hızlı bir azalma görülür.

Ozon, genel zayıflama ve diyet ile giderilemeyen özellikle alt karın ve göbek bölgesindeki yağlanmanın hızla giderilmesine yardımcı olur. Böylece ozon sadece geçici bir kozmetik etki sağlamakla kalmaz aynı zamanda selüliti tedavi de eder.

Selülit Tedavisinde Fitoterpötik Çözümler

  • Biberiye yağı, kekik yağı, buğday yağı ve badem yağı karıştırılarak yapılan masaj ile yarar sağlanabilir
  • Portakal yağı kan dolaşımını iyileştirerek yarar sağlar.
  • Kahve,esmer şeker ve hindistan cevizi yağı ile masaj yapılır.
  • Selülitli bölge fırçalanmalıdır. Bu sayede kan dolaşımı hızlanır. Bacaklardaki gözenekler açılır. Toksinler ortaya çıkar. Cilt uyarılarak canlandırılır.
  • Zeytinyağı ve ardıç yağı karışımını deneyebilirsiniz.
  • Tuzlu su ile banyo yapabilirsiniz. Küvete ılık su doldurun. 3 yemek kaşığı tuz ilave edin. Tuzlu suda 20-25 dakika oturun.