Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

Bursa Nasır Tedavisi

nasır tedavisi bursa

Nasır Tedavisi

Nasır Nedir?

Nasır, ayak bölgesinde sabit bir kısmın sürekli olarak baskıya maruz kalan yüzeyin kendisini korumaya almak için bir üstteki deriyi kalınlaştırmasıdır. Zamanla ağrı ve acı verici bir cilt sorunu olarak ilerleyebilen nasırlar genellikle ayaklarda, kısmen de el ile yoğun çalışma sergileyen kişilerde de ellerde görülebilmektedir.

Nasır Belirtileri Nelerdir?

Baskıya maruz kalan derinin üstteki katmanı sertleştirerek kalınlaşmasıyla bazı belirtileri de ortaya çıkarabilmektedir. Nasır belirtileri hissedilebilir derecede olup genel olarak sayarsak;

  • Sürtünme ve baskıya kalan bölgede deri sertleşmesi,
  • Nasırlı bölgede ağrı ve hafif renk değişimi,
  • Gözle görülebilir şekil değişikliği (Bozukluğu)
  • İlerleyen derecede iltihaplanma gibi belirtiler sayılabilmektedir.

nasır tedavisi bursa

Nasır Neden Çıkar? Neden Oluşur?

Nasır oluşmasında öncelikli nedenlerinden biri aynı el veya ayakta aynı bölgenin sürekli olarak sürtünme veya baskıya maruz kalmasıdır. Bununla birlikte vücut ağırlığının olması gerekenden fazla olması, sürekli ayakta kalmak, sıkça yalınayak dolaşarak deriyi direkt sürtünme veya baskıya maruz bırakmak, giyilen terlik veya ayakkabının ayağa uygunsuzluğu, fazla büyük veya küçük olması, ayakkabıları sürekli çorapsız giymek ve kişinin taraklı olarak adlandırılabilen ayak parmak ile kemik yapısı da nasır oluşmasında etkin rol oynayabilmektedir.

Bu gibi sebeplerle kalınlaşan deri derinlere doğru inmeye başlar ve inen kısım yavaş yavaş sivrilmeye başlar ve baskı/sürtünme devam ettikçe gelişmeye devam eder. İşte nasırlı bölgeye basınca hissedilen ağrı ve acı bundan dolayı kaynaklanmış olur, artık nasır oluşmuştur.

bursa nasır tedavisiNasır Çeşitleri Nelerdir?

Sert nasır, yumuşak nasır ve tohum nasır olmak üzere 3 çeşit nasır mevcuttur.

  1. Sert Nasır: Ağırlıklı olarak ayak tabanı bölgesinde bulunan, yüzeyi oldukça sert, köklü, etrafı iltihaplanmaya yüz tutmuş veya iltihaplı, ölü derilerin oluşturduğu geniş bir tabakaya sahip, bastıkça ağrı ve acı veren nasır tipidir.
  2. Yumuşak Nasır:   Sert nasıra nazaran daha hafifi ağrı ve acı hissettiren, günlük yaşantıyı sekteye uğratmayan, hafif kırmızımsı renk almış az katmanlı ölü deri tabakasına sahip nasır tipidir.
  3. Tohum Nasır: Genellikle ayak topuğu bölgesinde görülebilen, az katmanlı ölü deri tabakasına sahip, baskı veya sürtünme esnasında az derecede ağrı veya acı hissettiren en hafif nasır çeşitlerinden biridir.

Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nasır tedavisinde gelişen tıbbi modern yöntemler ile ameliyatsız olarak tedavi mümkündür. Radyofrekans (RF) tekniği ile buharlaştırma bunlardan biridir. Nasır kökü de dahil olmak üzere kısa sürede cerrahi işlem gerektirmeyen işlemlerle, nasır büyüklüğüne ve köküne göre uygulanabilecek lokal anestezi ile birlikte ortalama 10-15 dakika sürebilecek bir işlemle alınabilmektedir. Günlük yaşantınızı etkilemeyecek olan bu tedavi hastaya aynı zamanda konforlu hızlı bir tedavi imkanı da sunmaktadır.

Bursa nasır tedavisi için bizimle iletişime geçip nasırlarınız hakkında bilgi alabilir, tedavi olabilirsiniz.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *