Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

SICAKLARDA KALP HASTALARI İÇİN HAYAT KURTARAN 7 ÖNERİ

✅1-Aşırı sıcaklarda vücut ısınızı düşürün,
Sıcak Yorgunluğu ve Sıcak Çarpması Kalp Hastalarında Ölümcül olabilir. Aşırı sıcaklarda vücut ısısı düşürülemezse, sıcak yorgunluğu, hatta sıcak çarpması ortaya çıkabilir. Vücudun soğuması, ancak kalp hızının artışıyla mümkün olur. Kalp hastalarının kalbi bu duruma zor ayak uydurabilir. Sonuçta, sıcak yorgunluğu ve çarpması, örneğin kalp krizine neden olarak, kalp hastalarında ölümcül bile olabiliyor.
 
✅2- Isı düzeyi 18-21 derece olan ortamları tercih edin.
Kalp hastalarının bulunduğu ortamdaki ısı düzeyi 18-21 derece arasında tercih edilmelidir. Sıcak havalarda yüsek rakımlı serin olan tatil yerleri tercih edilmeli.
 
✅3-Vücut ısısını düşürmek için soğuk içecekler tüketin.
Sıcak havalarda, sindirimi kolay olan gıdalar tüketilmeli. Zeytinyağlı gıdalar, sebzeler ve meyvelerin sindirimini nispeten daha kolaydır. Soğuk olarak hazırlanan çorbalar ve içecekler de vücut ısının düşürülmesine katkı sağlar.
 
✅4- Ayran ve meyve sularının tuz, şeker miktarlarına ve günlük su ihtiyacına dikkat.
Vücut ısısının ayarlanması için dolaşım sistemimizin de uygun şekilde sıvıyla desteklenmesi gerekir. Yeterli miktarda su içilmezse kalp daha hızlı ve güçlü atmak zorunda kalır. Tansiyon düşüklüğü ve beynin kanlanması belirgin derecede azalması sonucu, bayılma görülebilir. Günlük su ihtiyacı yaz ayları kilo aşına 40 mili litre, soğuk mevsimlerde 30 mili litre olarak hesaplanabilir. Sıvı ihtiyacını karşılamak için en ideal içecek su olmakla beraber, tuz ve şeker miktarlarına dikkat edileek. ayran ve taze sıkılmış meyve suları gibi içecekler de tercih edilebilir. Ancak, bunların miktarını belirlerken, ihtiva ettikleri
 
✅5-Spor yaparken su için
Kalp hastaları spor yapacaklarsa, günün serin bir saati tercih edilmeli ve su tüketimi ayarlanmalıdır. Kalp hastaları, sıcak havalarda spor yaparken dolaşım sistemleri etkilenebilir ve bayılma, kalp krizi, ritim bozukluğu gibi ciddi klinik tablolar ortaya çıkabilir.
 
✅6-Aniden havuz veya denize girmeyin.
Vücut ısısıyla su ısısı arasındaki fark çok olduğunda, sıcak havalarda aniden soğuk suya atlama sonucunda ölümcül ritim bozuklukları oluşabilir. Kalp hastalarında bu risk daha da yüksek olur. Bu nedenle suyun ısısına vücudu alıştırarak suya girmeli. Kalp hastaları, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşlenmemeli.
 
✅7- Sıcak Havalarda İlaçları hekim kontrolünde alın.
Sıcak havalarda sodyum ile potasyum gibi su ve elektrolitlerin kaybı fazla olur. İdrar söktürücü ilaçlar su ve elektrolit kaybına neden olur. Beta blokörler ise kalbin hızlanması ve güçlü kasılmasını engelleyerek vücut ısı ayarını bozabilir. Sıcak havalarda su ve elektrolit kaybı bol su ve sıvı içerek önlenmelidir.
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *