Hacamat yaptırmak isteyenlerin sıkça sorduğu ve araştırdığı konulardan birisi de hacamat öncesi neler yapılıp yapılmayacağı hususudur. Bu konuyu araştıranlar, genellikle de ilk kez hacamat yaptıracak olanlar normal olarak bu konuda bir ön hazırlıklı olmak istemektedirler. Temel ve önemli olan hacamat öncesi hazırlıkları, hacamata nasıl gelinmesi gerektiğini bu yazımızda sizlere bir rehber olması açısından toplamak istedik.
♦Herhangi bir rahatsızlık yoksa, sağlığı korumak, detoks yada sünnet maksadıyla yaptırılacaksa, hacamat tedavisinden maksimum fayda elde etmek açısından tavsiye edilen mevsim, ay ve hafta günlerine riayet etmek önemlidir. Hicri takvime göre dolunaya kadar genelde insanın toplama, biriktirme dönemi olur. Dolunaydan sonra ise bırakma dönemi başlıyor. Hacamatın boşalma, temizleme döneminde yapılması daha etkin oluyor.
♦ Hacamat öncesi 3 saat yeme içme bırakılır. Hacamata gelirken çok aç ya da aşırı tok olmamalısınız. Hacamat esnasında yüzüstü yatacağınızdan dolayı özellikle midenizin çok dolu olmamasına biraz daha dikkat etmelisiniz.
♦ Hacamat yaptırmadan önce aşırı yorucu işler yapılmamalı, uyku alınmış ve zinde olunmalıdır. Vücutta basınç oluşturacak aktivitelerden o gün kaçınılmalıdır.
♦ Hacamat olmadan bir gün öncesi, uygulama günü, olduktan bir gün sonrasında cinsel ilişkiye girilmemeli, mümkünse bugünlerde cinsel perhiz uygulanmalıdır.
♦ Hacamattan önceki 24 saat içinde hayvansal gıdalar tüketilmemesi tavsiye edilir.
♦ Beyaz un, beyaz şeker, ağır kızartmalar, asitli-şekerli içecekler, alkol, ağır hazmı zor gıdalar, ağır şarküteri gıdaları, uyuşturucu maddeler gibi bedeni yoran ve ya asidik yapan yiyecek ve içeceklerden de hacamattan 1 gün önce, uygulama günü ve ardından gelen 1 gün boyunca uzak durulmalıdır.
♦ Hacamat yapılan bölgeye 24 saat boyunca su değdirilmemesi, o gün banyo yapılmaması tavsiye edilir. Ertesi gün normal bir şekilde yapılabilir.