Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

SİĞİL TEDAVİSİ

Siğil Nedir? Neden Olur?

Siğil HPV (İnsan Papilloma Virüs) tarafından oluşturulan iyi huylu ciltten kabarık bir cilt sorunudur. Siğiller en çok ellerde, ayaklarda, yüzde ve genital bölgelerde görülür. Çocuklar ve ergenlerde daha sık rastlanır. Siğiller zararsız olsalar da estetik olarak rahatsız edicidirler ve kaşıntı, ağrı ya da kızarıklık gibi şikâyetlere neden olurlar.

Siğilin Bulaşma Sebepleri nelerdir

* Siğili olan kişilerin siğilli bölgesiyle teması

* Siğil ağızda ise aynı kaşık, çatalı kullanma veya öpüşme

* Genital siğil söz konusuysa cinsel ilişki

* Makatta siğil mevcutsa anal ilişki veya taharet musluğu

* Havuz, hamam ve sauna gibi ortak kullanım alanları

* Hastanın yoğun ve stresli hayatının devam etmesi.

 Çeşitleri Nelerdir?

* Yaygın siğiller, el içi ve üzerinde, parmaklar ve parmak aralarında ayrıca tırnağın etrafında görülen siğillerdir..

* Ayak tabanı siğilleri, Düz siğiller, Genital siğiller.

Siğil Kaşınır mı?

Siğil dışarıdan bakıldığında her ne kadar kabarık bir cilt gibi görünse de aslında yapı olarak oldukça farklıdır. Cilde göre çok daha hassas bir yapıdadır. Siğil kaşınma, yanma ve tahrişten dolayı kanama gibi yakınmalara sebebiyet verebilir.  Siğiller hava almayan kapalı bir bölgedeyse nemlidir.

Siğil Acır mı?

Siğillerin kaşınma, sürekli neme maruz kalma neticesinde tahriş olmasına bağlı olarak ağrı ve acı ortaya çıkar. Ayak altındaki nasır benzeri siğiller de vücudun ağırlığı altında kaldığından acımaktadır.

Siğil Kanar mı?

Siğil normalde kanamaya neden olan bir rahatsızlık değildir. Ancak sert müdahale edildiğinde koparak düşebilir ve bu alanda kanama söz konusu olabilir. Kanama birkaç dakika içinde pıhtılaşarak kendi kendine durur.

Tedaviyle Geçer mi?

Tedavi uygulandığı taktirde siğiller tamamıyla yok edilebilir. Müdahale sonrası dönemde kontroller yapılarak, yeni çıkan siğillerin olup olmadığı gözlemlenmelidir.

 Risk Faktörleri Nelerdir?

* Bağışıklık sisteminin zayıf olması ve alerjik bir bünyeye sahip olmak,

* Derideki kesikler ve yaralar,

* Ortak kullanılan ve nemli kalan havlular; hamam, kaplıca, havuz ve tuvalet gibi ortak kullanım alanları,

* Hijyene koşullarının iyi omadığı kuaför ve güzellik salonları,

* Siğile temas etme, ayakkabı, terlik, havlu gibi eşyalar,

* Tırnak yeme alışkanlığı,

* Cinsel ilişki,

Belirtileri Nelerdir?

Siğil virüsü alındıktan bir süre sonra bağışıklık sistemi virüsle mücadele edebilecek bir güçte değilse, herhangi bir belirti olmadan siğiller ortaya çıkar.

SİĞİL TEDAVİSİ

  • Elektrokoter Yöntemi

Bu yöntem sağlık alanında çoğu problemin tedavisinde kullanılmakla beraber kesici alet olarak da tercih edilmektedir. Cihazın elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürme özelliğinden yararlanılır Siğiller 2-3 dakikalık süre içerisinde buharlaştırılarak yok edilip başarıyla tedavisi sağlanmaktadır.

  • Radyo Frekans Yöntemi

Varis, ben ve nasır gibi daha birçok klinik tablonun tedavisinde tercih edilen avantajlı yöntemidir. Elektrik enerjisinin radyo dalgalarına dönüştüren bu cihaz ile siğiller buharlaştırılarak başarıyla tedavi edilmektedir.

  • Lazer Yöntemi

Lazer yöntemi daha çok yüzeysel vakalarda etkili olatak kullnılmaktadır.

  • Kryioterapi Yöntemi (Buz tedavisi)

Siğillere krio sıvı azot enjekte edilir ve donan siğiller bir süre sonra koparak tedavi sağlanır.. Kriyoterapi ( dondurma tedavisi) can yaktığı gibi cilt üzerinde çukurluk oluşumuna da yol açabilir ve genellikle tek seans yeterli olamayabilir.

  • Siğil Aşısı

HPV Virüsü, virüslerden kaynaklanan vücudun değişik bölgelerinde görülebilen siğil ve genital enfeksiyona neden olabilen bir hastalıktır. HPV virüsüne karşı yapılan aşı genel olarak hem siğillerde hem de genital HPV’ye karşı etkili olabilmektedir.

Böylece HPV’nin neden olduğu enfeksiyona karşı koruma sağlayan HPV aşısı genellikle üç doz halinde ilk yapıldıktan sonra 2. ve 6. aylarda uygulanabilmektedir. Böylece yapılan çalışmalarda HPV enfeksiyonunun neden olduğu siğil, genital siğilin ve rahim ağzı serviks kanserine karşı koruyucu rol oynadığı gösterilebilmiş bir aşıdır.

Ameliyatı

Klasik ameliyatlar da olduğu gibi bu cerrahi işlemde siğil kesilerek alınır. Ancak geliştirilen ameliyatsız yöntemler daha avantajlı, ekonomik ve başarılı olduğu için ameliyat yöntemi önemini yitirmiştir.

Siğil tedavisinde, siğillerin yok edilmesinin yanı sıra bağışıklık sistemi güçlendirilmelidir.