Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

ASTIM TEDAVİSİ

Hava yollarının çevresel etkenlere karşı aşırı duyarlı olmasıdır.  Hava yollarında ve hava yollarını döşeyen mukoza denilen zarda şişme söz konusudur. Bu şişme, hava akımını engelleyerek solunum sıkıntısına neden olur. Bronşiyal astım hastasında temel sorunlar enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi bozukluğu, bronşların tıkanması, allerjik reaksiyonlar ve oksijen azlığıdır. Tıkayıcı akciğer hastalıklarında aynı zamanda akciğer hipertansiyon gelişimi de sıktır.

Astım Teşhisi

]Hastanın şikayetleri ve astım belirtileri değerlendirilir. Astım teşhisinde; fiziki muayene, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testleri, kanda alerji tetkikleri önemlidir. Alerjik astım Toplumun yaklaşık yüzde 20- 25’inde bahar ve yaz mevsiminde görülür. Astım tedavisinde ilaç seçiminde amaç; hastalığı tedavi ve kontrol etmektir. Astım hastalığı erken tanı ve iyi bir tedavi ile tamamen kontrol altına alınabilen hastalıktır. Tedavide en önemli olan, hasta-hekim ilişkisi ve hastanın, hastalığı hakkında bilgi sahibi olmasıdır. Astım tedavisinde amaç, hastaya, şikayetlerinin olmadığı veya en az düzeyde olduğu bir yaşam sağlamaktır.

Ozon tedavisi

Medikal ozon tedavisi ile hastaların yarısından fazlasında ilaç kullanımı azalmaktadır. Ozon tedavisi alerjik astım hastalıklarındaki bulguların ortadan kalkmasını sağlar.

Ozon tedavisi; Astım, Amfizem ve KOAH hastalıklarında oksidatif strese uyumu sağlamaktadır. Nefes alıp verme zorluğu yaşayan astım hastasının kanında oksijen oranı düşer ve karbondioksit oranı artar. Ozon bu hastalarda enfeksiyon etkenlerini giderir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Fitoterapi, Homeopati, Nöralterapi ile Astım Tedavisi

Astım tedavisi klasik tıp tedaisine alternatif olarak, Fitoterapi, Homeopati ve Nöralterapi ile başarılı olarak tedavi edilmektedir.

Akupunktur İle Astım Tedavisi

Alternatif Tıbbı tedavi açısından astım hastaları incelenerek organ ve vücut sistemlerinin enerji düzeylerine bakılır. Bunları belirlemek için nabız teşhisi, dil teşhisi, vücut ve akupunktur teşhisi yapılır. Daha önce istenmiş olan tetkikler ve tahliller de değerlendirilir ve hastanın kullandığı ilaçlar ve hastanın kliniği  öğrenilerek hastaya uygun akupunktur tedavi yöntemi ve programı belirlenir. Kliniğimizde hastalar akupunktur tedavisinden hastalıklarının tedavisi açısından yeterince istifade etmektedir.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *