Subscribe to out newsletter today to receive latest news administrate cost effective for tactical data.

Let’s Stay In Touch

Shopping cart

Subtotal $0.00

View cartCheckout

D Vitamini Ve Romatizma

Yumurtanda D vitamini eksikse vücudunda da eksik

Romatizmal hastalıklardan korunmada ve tedavi edilmesinde D vitamininin çok önemli bir yeri vardır. D vitamini diyabet, kanser ve romatizmadan korunmak için D vitamini seviyesi düşük olmamalıdır. Hatta D vitamini 80’in üzerine çıkarılmalı, 80-100 arasında tutulmalıdır.

D vitamini eksikliğiyle ilişkili hastalıklar

  • Osteoporoz (kemik erimesi)
  • Romatizmal hastalıklar
  • Astım
  • Yüksek tansiyon
  • Diyabet
  • Alerjiler
  • Grip
  • Kanser
  • Depresyon

Toplumumuzda çok ciddi oranda D vitamini eksikliği vardır. Dolayısıyla, D vitamininin takviye edilmesi son derece önemlidir.

D vitamininin yükselmesi için aslında dirseğinize kadar kollarınız açık, yüzünüz açık, günde 10-15 dakika güneşin altında kalmanız yeterli. Hepimiz o kadar güneş görüyoruz. Peki, D vitamini neden yükselmiyor?

Bunun çok basit bir açıklaması var. Güneş D vitaminini yaratmaz. D vitamini aslında gıdalarla alınır. Ancak gıdayla alınan D vitamini aktif değildir. Güneş ışığı, gıdayla alınan D vitaminini aktifler.

Artık gıdalarla yeteri kadar D vitamini alamıyoruz. Çünkü D vitaminini aldığımız gıda bozuldu. Niye bozuldu? Eskiden koyun, inek merada yayılıyordu. Tavuk dışarıda geziyordu, Vücudunda bol miktarda D vitamini oluşan tavuk, haftada 3-4 kere yumurta veriyordu. Yani, vücudunda oluşan bol miktardaki D vitaminini 3-4 yumurtaya bölüyordu. Şimdi, tavuk dışarıya çıkamıyor, solucan yiyemiyor, güneş göremiyor.

Özetlersek, açık havada dolaşabilen, tavuk gibi yaşayabilen, ırkıyla oynanmamış, tavuk gibi tavukların vücudunda bol miktarda D vitamini oluşur. O bol miktarda D vitamini haftada 3 yumurtaya paylaştırılır. Bu yumurtayı yiyen insan da bolca D vitamini alır. Çiftlik tavuğunun vücudunda çok az bir miktar D vitamini oluşur, onu da haftada 10 yumurtaya paylaştırır. Tavuk çiftliği yumurtasıyla beslenen insan D vitamini alamaz.

Vücudumuzda D vitamini meydana gelmediğinden, romatizmal hastalıklara, şeker hastalığına, kansere yakalanma ihtimali artıyor.

D vitamini açısından zengin gıdalar arasında yumurta, ciğer, süt, süt ürünleri ve tereyağını sayabiliriz. D vitamin bitkisel gıdalarda da var ama en zengin olanlar hayvansal kaynaklı olanlardır.

D vitamini yağda çözünen bir vitamin olduğundan emilebilmesnde yağlı gıdalar yardım etmektedir. Oysa yıllar boyunca, bize bunun tam tersini tavsiye ettiler. Kolesterol yüksekliğini bahane edip bize bu en hayati gıdaları yasakladılar. Yumurta yedirmediler, tereyağı yedirmediler, ciğer yedirmediler. Bütün bir toplumda D vitamini eksikliği oluştu. D vitamini kolesterol yapı taşı olup, vücut için gereklidir. Yıllardır söylediğimiz şeyler. Kolesterol korkusundan yağ, tereyağı, ciğer yemeyi bıraktık. Bütün bir toplumda D vitamini eksikliği baş gösterdi. D vitamini eksikliği nedeniyle de hepimiz romatizma, diyabet, kanser olmaya başladık.

İnsanlık tarihi boyunca en çok değer verilmiş gıdalar olan tereyağı, yumurta, ciğer gibi gıdaları yasakladılar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *